15 Mei….

De afgelopen dagen ben ik erg actief op LinkedIn en Facebook (ietsje minder). Mijn bereik is groter, zakelijk of niet, dit is enorm belangrijk…

– 15 mei 1940 was de capitulatie van het Nederlandse leger aan de Duitsers

– 15 mei 2024 was de dag waarop dit coalitie-akkoord werd beklonken

Beide momenten zijn voor mij een diepe donkere dag in de geschiedenis. Afgezien van deze parallel zie ik nog veel andere paralellen in de huidige politiek met die van toen. Jarenlang mocht dit niet gezegd worden, deze week zijn er een aantal zaken gebeurt die bewijzen dat de geschiedenis zich herhaalt.

Een opsomming:

– Er zit een centrum-rechts kabinet. Echter als 1 partij, de PVV, geen democratische grondslag kent en een bevolkingsgroep wegzet op basis van geloof. Vluchtelingen wegzet als oorzaak van ons eigen falende (rechtse) beleid, dan is dat EXTREEM RECHTS en is er echt iets mis!

– Als we Caroline van der Plas, BBB, de woorden uit het PVV-programma hoor gebruiken, bekruipt mij het gevoel van een PVV-plus-partij en is er echt iets mis!

– Als Mona Keijzer, ook BBB, alle mensen uit Islamitische landen over één kam scheert, de Islamitische cultuur typeert als antisemitisch, dit gevoel van PVV-plus verder wordt versterkt en is er echt iets mis!

– Als we Martin Bosma in de tweede kamer als voorzitter horen zeggen dat we “Extreem Rechts” geen “Extreem Rechts” meer mogen noemen wordt iets wat extreem is genormaliseerd. Dat is niet NORMAAL en is er echt iets mis!

– Als we Geert Wilders grapjes hoor maken dat hij ‘gewoon Agema’ fractievoorzitter kan maken, zodat hij premier kan worden. Dan laat dat zijn dictatoriale standpunten duidelijk zien en is er echt iets mis!

– Als we Geert Wilders de kamervoorzitter horen corrigeren want hij (de voorzitter) moet zich even bedenken aan wie hij die baan (kamervoorzitter) te danken heeft, wordt dat verder bevestigd en is er echt iets mis!

– Als we op LinkedIn van invloedrijke mensen op hoge posities horen dat NSDAP een linkse partij is want de S staat voor Socialistisch, dan schort er iets aan algemene kennis, zelfs bij hoger opgeleiden) en is er echt iets mis!

– Als de toestroom van vluchtelingen een Tsunami genoemd wordt, waar het tot de laagste van Europa behoort, klopt er iets niet en is er echt iets mis!

– Als die toestroom 0,2% (max) van de bevolking is, is dat verre van een tsunami en is er echt iets mis!

 • Überhaupt de benaming Tsunami is al enorm fout…

– Als de spreidingswet wordt gecanceld waar dit de eerste en beste oplossing is voor bv Ter Apel. Is het enige wat daar gebeurd het in stand houden van hun zondebok en is er echt iets mis!

– Als CPB-cijfers boekdelen spreken, maar door rechts wordt afgedaan als Linkse propaganda, is er iets echt mis!

– Als ik door dit continue aan de orde te stellen “Volkert 2.0” wordt genoemd, opmerkingen als “de kogel komt van links” naar mijn hoofd krijg en meer van dat soort reactie gedaan worden, is er iets echt mis!

En er is echt iets mis!

Laten we ajb op 6 juni stemmen voor een sterk en links(er) Europa.

(Extreem) Rechts maakt meer kapot dan je lief is!!

Delen mag, graag zelfs…

Man pulling the curtain up to a new colorful world. Power to make a change for the better. 3D illustration

2 gedachtes over “15 Mei….

 1. Refereren aan de capitulatie van Nederland en dan dat plaatje erbij, deed me denken aan het interview van Boris van der Ham (D66) bij Op1 van 22 mei, waarin hij progressieve partijen uitdaagde om te stoppen met het afzeiken van Geert Wilders/dit kabinet en zei: “Kom met je eigen verhaal.” Ik ben het 100% met hem eens!

  1. Hoi Danny,

   Als eerste dank voor de tijd dat je hebt genomen het te lezen en een reactie te geven, dat stel ik op prijs en ik waardeer ook de inhoud van je reactie..

   Ik heb getwijfeld aan die vergelijking, ik heb getwijfeld aan het plaatje. Zoals je ziet heb ik voor beide toch gekozen. Maar waarom…

   Ten eerste ik ben geen politicus. Ik heb derhalve geen ‘eigen verhaal’ dat gebracht moet worden om politiek te winnen. Wel heb ik er wat bij te winnen als ik mensen kan wakker schudden bij wat ik zie gebeuren.

   Wakkerschudden kan zachtjes en lief, of je kan wakker schudden met een knal (ik weet niet of je dat muziekje kent “wakker worden, wakker worden”?

   Als ik kijk naar de ontwikkelingen zie ik dat het zachtjes wakker schudden geen enkel effect heeft. Want Extreem Rechts heeft de touwtjes al in handen en niemand ziet wat er echt gebeurd (vanuit de rechtse hoek). Ik mag confronteren en ik vind dat ik moet confronteren. Wat ik verder benoem is wat er daadwerkelijk gebeurd, en ik vind dat absoluut vergelijkbaar met de aanloop naar de WOII. Ik ben ‘bang’ voor wat er gaat komen en ik ik vind dat dat moet veranderen…

   Trouwens het plaatje is ook een kwinkslag naar WIlders die zegt “de zon gaat weer schijnen”. Hij doet dus exact hetzelfde met woorden, als ik met het plaatje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *